top of page
Zoeken

Start to get fit (again) - een bewuste keuze


Meer dan een jaar. Zo lang moet het geleden zijn dat ik nog een stap binnenzette in een fitness of sportclub. Ik was zo klaar met mijn relatie met sporten. De enige reden waarom ik sportte, was om af te vallen. Dat resulteerde in voor het sporten op de weegschaal staan en na het sporten op de weegschaal staan. Net niet beginnen huilen omdat ik na het sporten meer woog dan voor het sporten. Opflakkeringen van vier keer per week gaan sporten, dat een maand volhouden en daarna niets meer volgden elkaar op. Ik bouwde niets duurzaams op. Een jaar geleden besloot ik dan ook om dat allemaal los te laten. Ik wilde eerst werken aan het aanvaarden van mijn lichaam zoals het nu is. Dat is het afgelopen jaar vrij goed gelukt. Sowieso gaat dat met vallen en opstaan, maar ik ben best trots op mijn positieve zelfbeeld. En geeft toe, met een maatje meer is dat in onze maatschappij niet gemakkelijk. Hoe ik dat gedaan heb, vertel ik op mijn blog www.gelukzondermaat.be.


Door niet te sporten en te weinig te bewegen, verloor ik mijn fitheid. Ik geef les aan pubers (allemaal jongens) en tijdens een uitstap begon ik te merken dat ik het lastig kreeg om met hen mee te stappen. De twee verdiepingen naar boven voor ik aan mijn klas ben, kan ik niet meer doen zonder bovenaan de trap te staan hijgen. Wanneer ik fiets, heb ik regelmatig last van mijn knieën. Ik betrapte mezelf erop dat ik tijdens het lesgeven meer en meer op mijn stoel bleef zitten. Allemaal signalen die erop wezen dat ik niet meer fit ben. Daar wil en kan ik me op mijn 29e niet bij neerleggen.

Ik besloot dus om opnieuw te gaan sporten. Beredeneerd dit keer. Niet om af te vallen, maar om me fit te voelen. Ik nestelde me een tijdje in excuses als: 'ik zoek nog uit welke sport ik wil doen en 'ik wil er goed over nadenken voor ik me weer verbind tot een nieuw sportabonnement.'

Tot een vriend me glunderend vertelde over zijn sportroutine. Hij was zo enthousiast (lees: zelfs zijn dates neemt hij nu mee op sportuitjes) over zijn trainingen bij Fox Fit dat ik getriggerd werd.


Na wat online zoekwerk, brak het zweet mij echter al van op mijn stoel uit. De oefeningen zagen er onhaalbaar uit voor mijn te zware lijf. Ik had schrik om tussen allemaal fit girls terecht te komen die mij vreemd zouden aanstaren. Toch raapte ik mijn moed samen en nam contact op. Hoe dat verliep, lees je in mijn volgende blogpost!

228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page