top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFox

Animals getuigen: sporten tijdens zwangerschap

Trainen tijdens de zwangerschap is vaak nog een taboe. Twee zwangere Animals vertellen over hun ervaring.


LISA

Lisa is voor de eerste keer zwanger. Ze is nu 34 weken ver en traint nog elke week samen een vriendin bij Fox-Fit. Lisa werkt nog steeds fulltime in een bakkerszaak.


Ik word voor de eerste keer mama! Zalig! Toen ik net wist dat ik zwanger was begon ik meteen na te denken over de lichamelijke veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt.

Ik hoorde over mama's die de kilo’s, die ze bijgekomen zijn tijdens hun zwangerschap, er maar niet afkrijgen. Ik hoorde preggo’s beweren dat ze niet meer te mogen bewegen… En ik dacht meteen: “Ik wil dat niet. Ik wil een fitte mama zijn! Ik wil mijn lichaam onder controle hebben en me sterk voelen tijdens mijn zwangerschap.” Maar hoe?! Veel mensen verklaren je gek als je met je bolle buik in de fitness staat te trainen.


"Ik wil een fitte mama zijn"

Ik heb altijd graag gesport. Nooit erg fanatiek, maar ik hou ervan om in beweging te zijn. Ik ging voor mijn zwangerschap al regelmatig naar de fitness. Ik wou heel graag een sportieve zwangere vrouw zijn. Maar ik besefte dat ik zelf niet genoeg kennis had over wat wel en niet mag/kan doen. De ene zegt dit, de andere dat… Er viel geen lijn te trekken in de zee van informatie en meningen die ik kon vinden over sporten tijdens de zwangerschap.


Ik had dus goede begeleiding nodig. Zo veel was duidelijk. Ik vond die begeleiding bij Fox-Fit. Ik train nu al vanaf het begin van mijn zwangerschap tot nu (week 34), elke week samen met Manon. Ze helpt me om oefeningen op de juiste manier uit te voeren, zodat zowel mama als baby in de buik zich goed voelen.


En oejeej wat voel ik me goed! Rugklachten, no way! En door de krachttraining voel ik dat ik de controle behoud over mijn eigen lichaam. Natuurlijk, ik heb ook soms een “zwak” moment, dat de zetel mij toelacht. En wil ik dan het liefst de hele dag wil slapen… Ja, af en toe even rusten kan deugd doen en is zeker nodig, maar ik raad het echt elke zwangere vrouw aan om te blijven bewegen. Zolang je oefeningen goed worden uitgevoerd  is er geen probleem! Ik voel me door de wekelijkse trainingen een sterke mama en met de baby… gaat alles goed! EVELINE

Eveline is 33 weken zwanger. Ze verwacht haar tweede mini Animal. Ze is uitbater van haar eigen zaak Huset.


Fox-Fit helpt me gezond te blijven in combinatie met een druk dagelijks leven. Iedereen heeft het druk, sommige momenten wat meer dan andere. Dat geldt ook voor mij. Prioriteiten kunnen zo snel veranderen in een leven. Eerst je lief, dan je werk, dan je eerste kindje en voor je het weet is er al een tweede op komst. Voor mij was het dus enorm belangrijk om iets te vinden dat ik makkelijk kon combineren met mijn andere prioriteiten.


Ik heb Fox-Fit altijd makkelijk in mijn drukke leven kunnen inpassen. Geen excuses meer om niet meer te moeten denken aan gezond leven en sporten.

Ik startte met Fox-Fit na de bevalling van mijn zoontje, die jammer genoeg op een keizersnede is uitgedraaid. Het was toen vooral belangrijk om goed te genezen en terug een sterk lichaam te hebben. In het begin moest ik vooral mezelf beter leren kennen en aanvaarden. Nooit gedacht dat ik er nog sterker zou uitkomen!


"Nooit gedacht dat ik er nog sterker zou uitkomen!"

Nu ik voor de tweede keer zwanger ben doe ik gewoon kranig verder. Ik voel me totaal niet beperkt of minder in staat om te sporten door het feit dat ik ondertussen 8 maanden ver ben in de zwangerschap. Oké, ik spring niet graag meer en op mijn rug liggen is ook niet zo fijn. Gelukkig is dat allemaal geen probleem bij Fox-Fit. Dan doe je het maar een beetje anders. Voor alles is er een alternatief, een aangepaste oefening.


Zwanger zijn is vaak geen pretje en het idee alleen al om te gaan sporten is soms erg vermoeiend. Want ja: alles is vermoeiend, er groeit tenslotte een kind in mijn buik.

Maar mijn ervaring heeft me geleerd dat zitten pijnlijker kan zijn dan staan en veel liggen nefast is voor je rug. Hoe sterker je spieren, hoe minder pijn er is.


Zo merk ik een groot verschil tussen mijn eerste en tweede zwangerschap. Door de keizersnede moest ik me vooral focussen op mijn spieren terug opbouwen, herstellen en sterk maken. Dankzij Fox-Fit heb ik dit zo goed kunnen doen dat ik nu beduidend minder rugpijn heb.


Begrijp me niet verkeerd, mijn bekken doet de laatste weken ook pijn en op het einde van de dag ben ik soms helemaal op. Maar ik voel me sterk en maak me sterk samen met Fox-Fit. Op mijn eigen manier, eigen tempo en samen met mijn eigen doelstellingen blijf ik er voor gaan. Happy mom, happy baby!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page